Advies nodig?    020-2613415    Update: wij blijven open 
 
Webwinkel Keurmerk Kiyoh
Zoek
RSS

Blog

Is een dakraam rolgordijn verduisterend?
Een rolgordijn voor dakramen wordt gemaakt van een verduisterende stof. U kunt dus niet door de stof heen kijken en de stof elf laat geen licht door. Aan de zijkanten van het rolgordijn voor een dakraam zitten zijgeleiders waar de stof doorheen loopt. Er zijn dan geen lichtkieren en daarom zijn rolgordijnen voor een dakraam ideaal om een slaapkamer op zolder te verduisteren.
Hoe meet ik een rolgordijn voor een dakraam op?
Handig die rolgordijnen speciaal voor dakramen, maar hoe meet je deze ramen in? Waar moet je beginnen? Geen zorgen, u hoeft dakramen niet in te meten als u onze rolgordijnen voor dakramen kiest. U hoeft enkel het juiste merk en het type door te geven.
Gordijnen: tot aan de grond of over de grond?
U heeft gordijnen uitgekozen en wilt nu de maten doorgeven, maar kiest u voor gordijnen tot aan de grond of over de grond? Het lijkt op het eerste zicht niet zoveel uit te maken, maar toch zitten er voor- en nadelen aan. Met gordijnen tot aan de grond bedoelen wij gordijnen die net iets boven de grond hangen en met gordijnen tot over de grond bedoelen wij gordijnen die over de grond slepen.
Wanneer moet ik mijn gordijn laten voeren?
Gordijnen voeren, het is een optie die u veel tegenkomt bij het aanschaffen van gordijnen. Wat is nou precies een voering en waarom moet u het gordijn laten voeren?
Hoe meet ik een gordijn in?
Het uitzoeken van raamdecoratie is een leuke bezigheid, zoveel soorten en kleuren. Als u iets moois heeft uitgekozen, moet u alleen de gordijnen nog inmeten. Dit is niet iedereens favoriete bezigheid. Veel mensen zijn onzeker en bang om fouten te maken. Dat is onterrecht! Inmeten van gordijnen is erg eenvoudig, leest u hier verder hoe het moet:
Kies je voor gordijnen tot aan de vloer of vensterbank?
U bent eruit, u kiest voor gordijnen. Het is erg eenvoudig om gordijnen in te meten, maar meet u tot aan de vensterbank of tot aan de vloer? Waar kunt u beter voor kiezen en waarom? Lees hier verder wat de verschillen zijn.
Hoe kun je gordijnen als kamerafscheiding gebruiken?
Gordijnen, dat zijn grote lappen stof die u voor het raam hangt toch? Nee, zeker niet. U kunt gordijnen ook gebruiken om een kamer af te scheiden, bijvoorbeeld in een studio of op kantoor. U kunt hiervoor ook kamerschermen gebruiken, maar gordijnen zijn hiervoor ideaal.
Wat is een dim-out gordijn?
Een dim-out gordijn komt u vaak tegen als u op zoek bent naar verduisterende gordijnen, maar wat betekent dim-out precies? Licht dimmen betekent licht verminderen en daardoor wordt een ruimte automatisch donkerder.
Waarom gordijnen in 2 delen?
U kunt zelf kiezen hoe u de stof opdeelt. 2 gelijke delen: Als u kiest voor gordijnen dan heeft u de keuze uit verschillende ophangsystemen. U kunt er voor kiezen dat het gordijn bestaat uit: 1 deel 2 delen
Waarom kiezen voor een dubbele plooi bij mijn gordijn?
Als u kiest om de gordijnen met behulp van een rails op te hangen dan heeft u vervolgens de keuze uit het type plooi. U kunt kiezen uit de volgende opties: - Enkele plooi - Dubbele plooi
Filters
Sort
display