Advies nodig?    020-2613415    Woonmaand = Tot 30% Off 
 
Webwinkel Keurmerk Kiyoh
Zoek

Het Rembrandt zelfportret

— vrijdag 16 april 2021

Heb je jouw raamdecoratie gevonden, maar ben je ook op zoek naar wanddecoratie? Naast Vincent van Gogh is Rembrandt een van de meest bekendste fenomenen die er is op het gebied van schilders. Rembrandt zijn meest unieke kunststuk is het Rembrandt zelfportret. Helaas is er niet heel veel van zijn werken meer over. Dat komt vooral omdat het al zo oud is. Rembrandt van Rijn was een schilderen uit de 17de eeuw en is helaas pas later bekend geworden. Zo is er nog een portret van hem geschilderd in 1665 tot 1969. Omdat het zo oud is het moeilijk te zeggen uit welk jaar het schilderij precies kwam. Toch zijn er nog wel schilderwerken van hem over gebleven zoals het zelfportret. Dat is ook een van de voornaamste reden waardoor het zo bekend is geworden.

gordijnen op maat

Zelf schilderen

Veel mensen raken door al die kunstwerken geïnspireerd, maar wat heb je nu allemaal nodig? Om een schilderij te maken heb je veel dingen nodig. Iets waarop je wilt gaan schilderen, een kwast, je hebt verf nodig. De hoeveelheid aan verf ligt eraan wat je wilt gaan maken. Je kunt ook meerdere kleuren in het schilderij verwerken. Daarom is het goed om te kijken wat je allemaal nodig hebt. Je moet namelijk voorkomen dat je schilderijen niet kunt afmaken omdat je 1 kleur verf mist. Dit zou natuurlijk enorm zonde zijn.

Je hebt ook mensen die helemaal niet kunnen schilderen. Of die hier geen tijd voor hebben. Deze mensen laten dit dus dan ook doen. Dit kan door iemand die ze kennen. Of ze zoeken op het internet wie mooi kan schilderen. Dit is tegenwoordig natuurlijk veel makkelijker. Vroeger konden mensen namelijk niet snel een schilder vinden. Daarom zie tegenwoordig ook veel meer schilderijen bij mensen in huis. Dit komt omdat er veel meer van zijn nu. Je ziet wel dat tegenwoordig veel minder mensen de moeite nemen om zelf te schilderen. Het zorgt namelijk voor een behoorlijke rotzooi in je huis. Veel mensen hebben hier geen zin in. Ook hebben ze geen zin om alle spullen te kopen waardoor het schilderen makkelijker wordt. Dit zijn allemaal afwegingen voor mensen om wel of niet te gaan schilderen.

Wat is kunst?

Wat valt nou wel onder kunst en wat niet. Voor iedereen is het anders. Het heeft ook te maken met wat je wel kan waarderen en wat niet. Iets wat jij wel kan waarderen en de ander niet wordt door jou toch sneller als kunst gezien dan de ander. Wat voor jouw kunst is hoeft voor een ander juist helemaal geen kunst te zijn. Toch heb je wel een aantal dingen wat door iedereen als kunst wordt gezien. Daarbij een voorbeeld, het beroemde Mona Lisa. Naast de kleinschalige stukken kunnen ook gebouwen als kunst worden beschouwd, bijvoorbeeld de Eiffeltoren of de toren van Pisa. Zelf al is bedacht om te gaan schilderen of heb je het al is een keer gedaan, dan ben je er vast achter gekomen dat er nog veel meer bij komt kijken dan dat je denkt.

Filters
Sort
display